CHA_7934q.jpg

De cursus Financieel Administratief Medewerker op MBO-niveau is een praktische, functiegerichte cursus voor financieel administratieve kantoorfuncties. Het praktische niveau van de cursus is hoog. U leert een zelfstandige boekhouding te voeren voor een bedrijf. Bovendien kunt u deze boekhouding voeren op de computer, waarbij ook de inrichting van de administratie en de generatie van rapporten bekend is. U bent ook inzetbaar in assistent-functies op financiële afdelingen (medewerker debiteurenbeheer, medewerker crediteurenadministratie, enz.).

STUDIEPROGRAMMA

De cursus Financieel Administratief Medewerker op MBO-niveau bestaat uit de volgende acht modulen:  
1. Telefoneren
2. Typevaardigheid
3. Tekstverwerken
4. Kantoorpraktijk
5. Rekenvaardigheid
6. Spreadsheet
7. Boekhouden                                                            
8. Computerboekhouden

Telefoneren

Communicatie, Klantgericht handelen, Gesprektechnieken, Telefoongesprekken voorbereiden en voeren, Soorten gesprekken, Communicatie-infrastructuur, Telecommunicatie-diensten, Telefoon-etiquette en Telefoonalfabet.

Typevaardigheid

Informatie over toetsenbord en zithouding, Gebruikershandleiding typeprogramma, Studiewijzer, Ergonomie, Blindtypen en typen met tien vingers.

Tekstverwerken

Inleiding Windows, Word starten en afsluiten, Werken met tekst, Helpfunctie, Tekst opmaken, Teksten indelen, Documenten opmaken, Sjablonen, Wizards, Lijnen en vormen, Afbeeldingen, Tabellen, Mailingen, Etiketten/enveloppen en Taalcorrecties.

Kantoorpraktijk

Baliewerkzaamheden, Nederlandse taal, Notities en memo's, Postverwerking, Archiveren, Kantoormachines en kantoorartikelen, Persoonlijke presentaties en Solliciteren.

Rekenvaardigheid

Basisrekenen, Interest, Afschrijvingen, Vreemde valuta, BTW, Factureren, Verzekeringen en Indexcijfers.

Spreadsheet

Inleiding Windows, Excel starten en afsluiten, Gegevens invoeren, bewaren en printen, Werkbladen bewerken, Werkbladenopmaken, Werken met meerdere werkbladen, Beveiliging van bestanden, Berekeningen en formules, Celverwijzing, Functies, Gegevens sorteren, Zoeken/filteren en Grafieken.

Boekhouden

Inventaris en balans, Resultatenrekening, Rekeningstelsel, Dagboeken, Debiteuren- en Crediteurenadministratie, Journaliseren, Grootboek, Kolommenbalans, OB-administratie, Correctieposten, Afschrijvingen, Permanentie en Jaarrekening.

Computerboekhouden

Aanmaken van administraties in Accountview, Inrichting van de computerboekhouding, Invoeren van gegevens, Uitdraaien van gegevens, Kostenanalyse en management-informatie, BTW aangifte in Accountview, Excel Add in en een case (toepassen van het geleerde aan de hand van een praktijksituatie).

VOOROPLEIDING

MULO/ IMEAO werk- en denkniveau

STUDIEDUUR EN LESGELD

22 maanden (72 sessies van 2 uur)  

SRD ineens 8.000; in termijnen SRD 500 + 22 x SRD 400 (inclusief lesmateriaal, exclusief examengeld); examengeld €  40 per examen(zitting).

Koers €: SRD 10,-

Voor herexamen dient u opnieuw te betalen.

Betalingsregeling op maat is mogelijk.

DOCENT

Dhr. Andy Danoe

EXAMEN

Elke module wordt afgesloten met een examen.

DIPLOMA

Voor elk examen dat u haalt, ontvangt u een certificaat. De certificaten voor de 8 modulen geven recht op de ABC einddiploma's Telefonist/Receptionist, Administratief Medewerker, en Financieel Administratief Medewerker op MBO-niveau.

logo

EXTRA INFORMATIE

Een cursist die onverhoopt voor een examen niet zou slagen, wordt bij ABC GRATIS opnieuw opgeleid voor het volgende examen.

VERVOLGOPLEIDING

Financial Assistant op MBO-niveau

 

Cursussen en data

Administratief medewerker

donderdag | 28 oktober 2021 | 18:00-20:00

Louiselaan 115/ Hoek Verlengde Mahonylaan

Financieel administratief medewerker

donderdag | 28 oktober 2021 | 18:00-20:00

Louiselaan 115/ Hoek Verlengde Mahonylaan

 

Andere cursussen

    string(14) "Administratief"
  • Administratief Medewerker

    De cursus Administratief Medewerker op MBO-niveau is een praktische, functiegerichte cursus ... Lees meer...  
  • Financieel Administratief Medewerker

    De cursus Financieel Administratief Medewerker op MBO-niveau is een praktische, functie... Lees meer...  

Onze Partners