bg-pagehero-16-01.jpg

De cursus Financial Assistant op MBO-niveau bestaat uit de onderdelen Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC). Uiteraard kunt u kiezen de onderdelen BKC en BKB los te volgen. Basiskennis Boekhouden (BKB). In het bedrijfsleven worden veel, zo niet alle beslissingen genomen op basis van cijfers. Wat levert het op? Wat gaat het kosten? Dat is waar het steeds om draait. De cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) geeft u inzicht in de wereld van die cijfers. Welke gegevens worden in de boekhouding vastgelegd? Hoe komt een resultatenoverzicht tot stand? En wat is de vermogenspositie van het bedrijf? Inzicht in cijfers is niet alleen van belang wanneer u een loopbaan in de administratie voor ogen hebt, maar ook als u bijvoorbeeld als manager beslissingen op financieel gebied moet nemen. De cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) biedt die kennis. Heel praktisch, heel gericht. BKB maakt deel uit van het vernieuwde programma Praktijkdiploma Boekhouden. 

 

STUDIEPROGRAMMA

De cursus Financial Assistant op MBO-niveau is modulair opgebouwd en bestaat uit de volgende 6 modulen: 

1. Boekhouden
2. Computerboekhouden met AccountView
3. BKB Uitbreiding
4. Rekenvaardigheid
5. Spreadsheet (Excel) 
6. BKC Uitbreiding
 

Boekhouden

Inventaris en balans, Resultatenrekening, Rekeningstelsel, Dagboeken, Debiteuren- en Crediteuren-administratie, Journaliseren, Grootboek, Kolommenbalans, OB-administratie, Correctieposten, Afschrijvingen, Permanentie en Jaarrekening.

Computerboekhouden

Aanmaken van administraties in Accountview, Inrichting van de computerboekhouding, Invoeren van gegevens, Uitdraaien van gegevens, Kostenanalyse en managementinformatie, BTW aangifte in Accountview, Excel Add in en een case (toepassen van het geleerde aan de hand van een praktijksituatie).

BKB uitbreiding

Boekhouden: Kortingen, permanentie, loonkosten, kas-, voorraad-, en betalingsverschillen, oninbare vorderingen, afschrijvingen van een aparte afschrijvingsrekening. Handels- en wetskennis: belastingen en sociale verzekeringen, ondernemingsvormen, e-bankieren, privacywetgeving, archivering.

Rekenvaardigheid

Basisrekenen, Interest, Afschrijvingen, Vreemde valuta, BTW, Factureren, Verzekeringen en Indexcijfers.

Spreadsheet

Inleiding Windows, Excel starten en afsluiten, Gegevens invoeren, bewaren en printen, Werkbladen bewerken, Werkbladenopmaken, Werken met meerdere werkbladen, Beveiliging van bestanden, Berekeningen en formules, Celverwijzing, Functies, Gegevens sorteren, Zoeken/filteren en Grafieken.

BKC uitbreiding

Kostprijsberekeningen, Tabellen en grafieken, Handels- en wetskennis, Koop en verkoop, Internationale handel, Verzekering, Kredietverlening, Kredietvormen, Wetskennis: vermogensrecht en hypotheek.

VOOROPLEIDING

VSBO/ MAVO werk- en denkniveau

STUDIEDUUR EN LESGELD

15 maanden (45 sessies van 2 uren) 

fl. 3.175 ineens; of in termijnen fl. 350 + 12 x fl. 275 (inclusief lesmateriaal en OB; exclusief examengeld); examengeld €  40 per examen(zitting).

Voor herexamen dient u opnieuw te betalen.

Betalingsregeling op maat is mogelijk.

DOCENT

Mw. J. Maria BSc/ Mw. L. Cova FA MBA

EXAMEN

Elke module wordt afgesloten met een examen.

DIPLOMA

Bij succesvol afronden van elke module ontvangt u  een certificaat en aan het eind het BKB of BKC diploma. De diploma's BKB en BKC geven recht op het ABC einddiploma Financial Assistant op MBO-niveau.

logo

EXTRA INFORMATIE

Bezitters van het diploma (Financieel) Administratief Medewerker hoeven alleen de uitbreidingsmodulen BKB of BKC te volgen om in aanmerking te komen voor het BKB of BKC diploma. Kosten fl. 550 ineens of in termijnen 2 x fl. 275 per uitbreidingsmodule.

Een cursist die onverhoopt voor een examen niet zou slagen, wordt bij ABC GRATIS opnieuw opgeleid voor het volgende examen.

VERVOLGOPLEIDING

HBO Accountant Assistant

Cursussen en data

 

Financial Assistant (BKB en BKC)

woensdag | 23  augustus 2023 | 18.00-20.00

Roodeweg 100

Basiskennis Boekhouden (BKB)

woensdag | 23 augustus 2023 | 18.00-20.00

Roodeweg 100

Financial Assistant (BKC en BKB)

zaterdag | 6 mei 2023 | 09.00-11.00

Roodeweg 10

Basiskennis Calculatie (BKC)

zaterdag | 6 mei 2023 | 09.00-11.00

Roodeweg 100

Andere cursussen

  string(10) "Financieel"
 • Financial Assistant

  De cursus Financial Assistant op MBO-niveau bestaat uit de onderdelen Basiskennis Boekhoud... Lees meer...  
 • Basiskennis Boekhouden

  De cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) op MBO-niveau is voor iedereen die de elementaire beginselen ... Lees meer...  
 • Basiskennis Calculatie

  In een boekhoudkundige functie kunt u niet zonder rekenvaardigheid. Er wordt van u verwacht dat u mo... Lees meer...  

Onze Partners