CHA_8227q.jpg

Spreekt gezondheidszorg u aan en heeft u een functie als doktersassistent voor ogen? En wilt u nu alvast alle basiskennis opdoen, of wilt u er eerst achterkomen of deze functie echt iets voor u is? Volg dan de cursus Basisopleiding Doktersassistent op MBO-niveau. U maakt grondig kennis met het vak en u doet belangrijke kennis en vaardigheden op.

 

 

STUDIEPROGRAMMA

Tijdens deze cursus Basisopleiding Doktersassistent op MBO-niveau komen de volgende modulen aan bod:

Basiskennis doktersassistent

Deze module geeft een goed beeld van de dagelijkse beroepspraktijk van een doktersassistent. U krijgt inzicht in het functioneren van een huisartsenpraktijk en de rol en taken van een assistent. Zo leert u o.a. over het medisch denken en handelen, lichamelijk en aanvullend onderzoek, medische terminologie, psychologie, kindergeneeskunde, geriatrie, infecties, allergie, geneesmiddelenkennis, alternatieve geneeswijzen en gezondheid en ziekte in andere culturen.Alle organisatorische en administratieve taken van een doktersassistent in een huisartsenpraktijk komen aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan het maken van afspraken, het medisch dossier, archivering (fysiek en digitaal), de financiële administratie, voorraadbeheer en een noodscenario.

Anatomie en fysiologie

U doet basiskennis op over (het functioneren van) het menselijk lichaam. Onderwerpen die aan bod komen, zijn cytologie, het skelet, spieren en gewrichten, bloed en immunologie, circulatie, ademhaling, spijsvertering, het zenuwstelsel en het hormoonstelsel, het urogenitaal stelsel, de huid en zintuigen.

Vervolg doktersassistent

Deze module verdiept uw medische kennis. Zo krijgt u meer inzicht in symptomen van ziektes, medische termen en behandelingen. Belangrijke kennis, want als doktersassistent geeft u voorlichting en advies over veelvoorkomende medische vragen en klachten, behandelingen en gebruik van hulpmiddelen.

De belangrijkste medische kennis wordt behandeld, ingedeeld naar orgaansysteem. Aan de hand van casuïstiek wordt het verband gelegd met de medische beroepspraktijk. Daarnaast is er aandacht voor geneesmiddelenkennis. De meest gebruikte geneesmiddelen worden besproken. U leert de werking en toepassing kennen.
Tot slot leert u over de instrumenten die een huisarts kan gebruiken. Als assistent assisteert u de behandelaar tijdens een medische behandeling of ingreep. U reikt bijvoorbeeld instrumenten aan of maakt de te behandelen plek voor behandeling.

Triage

De meeste klachten waarvoor patiënten contact opnemen met de huisartsenpraktijk vereisen geen spoedeisende hulp. En als er sprake is een spoedeisende vraag, dan is het essentieel om de triage goed uit te voeren. Daarom leert u in deze module over de methodes die u kunt gebruiken om de juiste informatie te krijgen en de juiste inschatting te maken. Daarbij komen handvatten aan bod, zoals het ABCDE-denken, het werken met toestandsbeelden en andere inzichten uit de traumatologie.

VOOROPLEIDING

MULO werk- en denkniveau

STUDIEDUUR EN LESGELD

15 maanden

SRD 7.000 ineens; in termijnen SRD 750 + 15 x SRD 500 (inclusief lesmateriaal en BTW, exclusief examengeld); examengeld € 15 per examen(zitting).

Koers €: Bij betalingen in SRD hanteren wij de dagkoers van de Centrale Bank van Suriname

Voor herexamen dient u opnieuw te betalen.

Betalingsregeling op maat is mogelijk.

DOCENT

Diverse docenten

EXAMEN

Elke module wordt afgesloten met een examen.

DIPLOMA

Voor elk examen dat u haalt, ontvangt u een certificaat. De certificaten geven recht op het ABC einddiploma Basisopleiding Doktersassistent op MBO-niveau.

logo

EXTRA INFORMATIE

Een cursist die onverhoopt voor een examen niet zou slagen, wordt bij ABC GRATIS opnieuw opgeleid voor het volgende examen.

Cursussen en data

Basisopleiding Doktersassistent

donderdag | 09 november 2023 | 18:00-20:00

De lessen worden ONLINE verzorgd

Medisch Secretaresse

woensdag | 25 oktober 2023 | 18:00-20:00

De lessen worden ONLINE verzorgd

    string(7) "Medisch"
  • Medisch Secretaresse

    Een medisch secretaresse moet gedegen kennis van medische terminologie hebben, secretarieel ... Lees meer...  
  • Basisopleiding Doktersassistent

    Spreekt gezondheidszorg u aan en heeft u een functie als doktersassistent voor ogen? En wilt... Lees meer...  

Onze Partners