CHA_8168q.jpg

In een boekhoudkundige functie kunt u niet zonder rekenvaardigheid. Er wordt van u verwacht dat u moeiteloos rente- en kostprijsberekeningen kunt maken en snel de gevraagde indexcijfers kunt aangeven. Maar ook in andere administratieve functies kan het handig zijn als u goed met cijfers overweg kunt. Bijvoorbeeld op een in- of verkoopafdeling. De cursus Basiskennis Calculatie op MBO-niveau brengt u de hiervoor benodigde vaardigheid in korte tijd bij en maakt deel uit van het vernieuwde programma Financial Assistant op MBO-niveau.

De cursus Basiskennis Calculatie op MBO-niveau is bestemd voor iedereen die wil werken in de (financiële) administratie en geen gerichte vooropleiding heeft gevolgd. Ook als u in uw werk al met administratie te maken heeft en u meer kennis op wilt doen, is deze cursus een aanrader.

STUDIEPROGRAMMA

Het programma van de cursus Basiskennis Calculatie op MBO-niveau is modulair opgebouwd en bestaat uit 3 modulen. Elke module duurt ongeveer 3 maanden: 

1. Rekenvaardigheid
2. Spreadsheet (Excel)
3. BKC Uitbreiding

Rekenvaardigheid

Basisrekenen, Interest, Afschrijvingen, Vreemde valuta, BTW, Factureren, Verzekeringen en Indexcijfers.

Spreadsheet

Inleiding Windows, Excel starten en afsluiten, Gegevens invoeren, bewaren en printen, Werkbladen bewerken, Werkbladenopmaken, Werken met meerdere werkbladen, Beveiliging van bestanden, Berekeningen en formules, Celverwijzing, Functies, Gegevens sorteren, Zoeken/filteren en Grafieken.

BKC uitbreiding

Kostprijsberekeningen, Tabellen en grafieken, Handels- en wetskennis, Koop en verkoop, Internationale handel, Verzekering, Kredietverlening, Kredietvormen, Wetskennis: vermogensrecht en hypotheek.

VOOROPLEIDING

MULO/ IMEAO werk- en denkniveau

STUDIEDUUR EN LESGELD

8 maanden

SRD 4.350 ineens; of in termijnen SRD 750 + 8 x SRD 550 (inclusief lesmateriaal en BTW; exclusief examengeld); examengeld € 15 per examen(zitting).

Koers €: Bij betalingen in SRD hanteren wij de dagkoers van de Centrale Bank van Suriname

Voor herexamen dient u opnieuw te betalen.

Betalingsregeling op maat is mogelijk.

DOCENT

Mw. P. Soegono

EXAMEN

Elke module wordt afgesloten met een examen.

DIPLOMA

Bij succesvol afronden van elke module ontvangt u een certificaat en aan het eind het ABC diploma Basiskennis Calculatie op MBO-niveau. De diploma's BKB en BKC geven recht op het ABC einddiploma Financial Assistant op MBO-niveau.

logo

EXTRA INFORMATIE

Bezitters van het diploma (Financieel) Administratief Medewerker hoeven alleen module 3 te volgen om in aanmerking te komen voor het BKC diploma. Kosten SRD 800 ineens of in termijnen 2 x SRD 400 per uitbreidingsmodule.

Een cursist die onverhoopt voor een examen niet zou slagen, wordt bij ABC GRATIS opnieuw opgeleid voor het volgende examen.

VERVOLGOPLEIDING

De cursus Basiskennis Calculatie (BKC) op MBO-niveau wordt vervolgd door de cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) op MBO-niveau. De diploma's BKB en BKC geven recht op het ABC diploma Financial Assistant op MBO-niveau.

Cursussen en data

Financial Assistant (BKB en BKC)

woensdag | 21 augustus 2024 | 18:00-20:00

De lessen worden ONLINE verzorgd

Basiskennis Boekhouden (BKB)

woensdag | 21 augustus 2024 | 18:00-20:00

De lessen worden ONLINE verzorgd

 

Andere cursussen

    string(10) "Financieel"
  • HBO Accountant Assistant

    De opleiding Accountant Assistant op HBO-niveau is ontwikkeld  voor iedereen die zelfst... Lees meer...

Onze Partners