CHA_7871q.jpg

De cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) op MBO-niveau is voor iedereen die de elementaire beginselen van het boekhouden wilt beheersen en een eenvoudige boekhouding met behulp van AccountView wilt kunnen verzorgen. Wellicht omdat u deze kennis wilt gebruiken in een (toekomstige) administratieve functie. Maar ook wanneer u werkt als manager heeft u baat bij dergelijke kennis, als er bijvoorbeeld beslissingen moeten worden gemaakt op financieel gebied.

STUDIEPROGRAMMA

Het programma van de cursus Basiskennis Boekhouden op MBO-niveau is modulair opgebouwd en bestaat uit 3 modulen. Elke module duurt ongeveer 3 maanden:
1. Boekhouden
2. Computerboekhouden met AccountView
3. BKB Uitbreiding

Boekhouden

Inventaris en balans, Resultatenrekening, Rekeningstelsel, Dagboeken, Debiteuren- en Crediteuren-administratie, Journaliseren, Grootboek, Kolommenbalans, OB-administratie, Correctieposten, Afschrijvingen, Permanentie en Jaarrekening.

Computerboekhouden

Aanmaken van administraties in Accountview, Inrichting van de computerboekhouding, Invoeren van gegevens, Uitdraaien van gegevens, Kostenanalyse en managementinformatie, BTW aangifte in Accountview, Excel Add in en een case (toepassen van het geleerde aan de hand van een praktijksituatie).

BKB uitbreiding

Boekhouden: Kortingen, permanentie, loonkosten, kas-, voorraad-en betalingsverschillen, oninbare vorderingen, afschrijvingen van een aparte afschrijvingsrekening. Handels- en wetskennis: belastingen en sociale verzekeringen, ondernemingsvormen, e-bankieren, privacywetgeving, archivering.

 

 

VOOROPLEIDING

MULO/ IMEAO werk- en denkniveau

STUDIEDUUR EN LESGELD

8 maanden (27 sessies van 2 uren)

SRD 3.500 ineens; of in termijnen SRD 500 + 8 x SRD 400 (inclusief lesmateriaal; exclusief examengeld); examengeld €  40 per examen(zitting).

Koers  € : SRD 10,-

Voor herexamen dient u opnieuw te betalen.

Betalingsregeling op maat is mogelijk.

DOCENT

Dhr. V. Chedi

EXAMEN

Elke module wordt afgesloten met een examen.

DIPLOMA

Bij succesvol afronden van elke module ontvangt u  een certificaat en aan het eind het ABC diploma Basiskennis Boekhouden op MBO-niveau. De diploma's BKB en BKC geven recht op het ABC einddiploma Financial Assistant op MBO-niveau.

logo

EXTRA INFORMATIE

Bezitters van het diploma (Financieel) Administratief Medewerker hoeven alleen module 3 te volgen om in aanmerking te komen voor het BKB einddiploma. Kosten SRD 750 ineens of in termijnen 2 x SRD 375.

Een cursist die onverhoopt voor een examen niet zou slagen, wordt bij ABC GRATIS opnieuw opgeleid voor het volgende examen.

VERVOLGOPLEIDING

De cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) wordt vervolgd door de cursus Basiskennis Calculatie (BKC). De diploma's BKB en BKC geven recht op het ABC diploma Financial Assistant op MBO-niveau.

Cursussen en data

 

Financial Assistant (BKB en BKC)

woensdag | 27 januari 2021 | 18:00-20:00

Louiselaan 115/ Hoek Verlengde Mahonylaan

 

Basiskennis Boekhouden (BKB)

woensdag | 27 januari 2021 | 18:00-20:00

Louiselaan 115/ Hoek Verlengde Mahonylaan

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere cursussen

    string(10) "Financieel"
  • HBO Accountant Assistant

    De cursus Accountant Assistant op HBO-niveau is ontwikkeld  voor iedereen die zelfstand... Lees meer...

Onze Partners