bg-pagehero-64.jpg

Heeft u een aantal jaren werkervaring als secretaresse of administratief medewerker en bent u toe aan een nieuwe uitdaging, dan zou office manager wel eens een prima functie voor u kunnen zijn. Eén die voortbouwt op uw ervaring, maar die u ook confronteert met een aantal totaal nieuwe taken. Hoe uw baan er precies uitziet, is afhankelijk van de organisatie of het bedrijf waar u werkt. Binnen een grotere organisatie bent u verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op een secretariaat en zorgt u ervoor dat andere afdelingen optimaal gebruik kunnen maken van dat secretariaat. Ook geeft u leiding en werkinstructies aan de medewerkers. Maar het is ook goed mogelijk dat u als office manager hoofd wordt van bijvoorbeeld een reis- of een uitzendbureau. Trekken deze perspectieven u aan, dan is de eerste stap het volgen van deze cursus Office Manager op HBO-niveau!

 

STUDIEPROGRAMMA

Om u een indruk te geven van de inhoud van de cursus Office Manager op HBO-niveau, bespreken we hierna de belangrijkste onderwerpen die daarin aan de orde komen.

Leiding geven en management

Deze module behandelt onderwerpen als organisatiestructuren, processen in de organisatie en productiesystemen. Ook besluitvorming en onderhandelen, personeelsbeleid, het motiveren van medewerkers en medezeggenschap en participatie komen aan de orde.

Kantoormanagement 

In deze module wordt kantoormanagement in al zijn facetten behandeld. U leert wat het beroep Officemanager inhoudt, maar ook alles over het organiseren en leiding geven in een kantooromgeving. U krijgt daarbij inzicht in budgetteren, voorraadbeheer, archiefbeheer.

Projectmanagement

In deze module komen alle aspecten aan bod die voor de opzet en de aanpak van een project van belang zijn: organisatie, fasering, analyse en uiteindelijk de invoering. U leert vaardigheden als het samenstellen van een projectteam en u leert hoe u projectrisico’s kunt analyseren. Ook het opstellen van een kwaliteitsplan komt aan de orde.

Communicatie

Het communicatievak is ontstaan uit de vakgebieden reclame, public relations en voorlichting. Vroeger werden deze vakgebieden als strikt gescheiden gezien. Maar deze communicatie-instrumenten kunnen elkaar juist versterken. Deze module gaat in op de diverse aspecten van reclame, public relations en voorlichting. U leert hoe u om kunt gaan met communicatie, zowel op strategisch niveau als op uitvoerend niveau.

Onderhandelen

In de module Onderhandelen komen de volgende onderwerpen aan bod:

- Onderhandelaarsgedrag

- Onderhandelingsruimte

- Onderhandelingssituaties

- Onderhandelingsvaardigheden

Aan de hand van zelftoetsen krijgt de cursist inzicht over zichzelf als onderhandelaar.Een onderhandelingssimulatie is onderdeel van het examen.

VOOROPLEIDING

HAVO, MBO, Middle Management of Management Assistent

STUDIEDUUR EN LESGELD

14 maanden (37 sessies van 2 uren)

fl.  4.200 ineens; in termijnen fl. 350 + 14 x fl. 275 (inclusief OB en lesmateriaal, exclusief examengeld); examengeld € 50 per examen(zitting).

Voor herexamen dient u opnieuw te betalen.

Betalingsregeling op maat is mogelijk.

DOCENT

mw. L. Cova MBA FA

EXAMEN

Elke module wordt afgesloten met een examen.

Elke module wordt afgesloten met een praktijkopdracht of een mondelinge presentatie.

DIPLOMA

Voor elk examen dat u haalt, ontvangt u een certificaat. De certificaten geven recht tot het ABC einddiploma Office Manager op HBO-niveau.

logo

EXTRA INFORMATIE

Een cursist die onverhoopt voor een examen niet zou slagen, wordt bij ABC GRATIS opnieuw opgeleid voor het volgende examen.

Cursussen en data

HBO Human Resource Management

dinsdag | 20 augustus 2024 | 18:00-20:00

Roodeweg 100

HBO Office Manager

zelfstudie

 

HBO Management

zaterdag | 31 augustus 2024 | 13:00-15:00

Roodeweg 100

 

 

 

 

   

Andere cursussen

  string(16) "Management & HRM"
 • HBO Office Manager

  Heeft u een aantal jaren werkervaring als secretaresse of administratief medewerker en bent ... Lees meer...  
 • HBO Beleidsplanning

  Een beleidsplan schetst de koers, de doelstellingen van organisatie (bedrijf, sitchting, ver... Lees meer...  
 • HBO Human Resource Management

  De medewerker personeelszaken, in moderne termen ook wel medewerker HR (HR staat voor Human ... Lees meer...  
 • HBO Onderhandelen

  Onderhandelen is een vaardigheid die door Mastenbroek (1992) een sociale verworvenheid wordt... Lees meer...  
 • HBO Management

  Ambieert u een management functie in de nabije toekomst? Dan is de cursus Management op HBO-... Lees meer...  

Onze Partners