bg-pagehero-34.jpg

Curacao

Algemene Voorwaarden

 

Algemene Voorwaarden Consumenten voor Particulier Onderwijs en Opleidingen

Deze Algemene Voorwaarden Consumenten van de Branchevereniging Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) zijn tot stand gekomen in overleg met De Consumentenbond in november 2020 en treden in werking uiterlijk op 1 september 2021.

Artikel 1 - Definities

Abonnement Een regeling, waarbij een eenmalige of periodieke betaling wordt gedaan, welke gedurende een bepaalde periode recht geeft op onbeperkte gebruikmaking van een leeraanbod.
Afstandsonderwijs Vorm van onderwijs, waarbij docent en student of cursist niet gelijktijdig persoonlijk aanwezig zijn.
Contactonderwijs Vorm van onderwijs met directe interactie tussen docent of trainer en student of cursist.
Educatieve dienst Het geven van onderwijs, opleiding en/of training en/of de levering van lesmateriaal en/of het aanbieden van (deel)examens en/of een EVC-traject en/of een andere vorm van beoordeling.
EVC Verworven competenties, opgedaan tijdens eerdere werkervaring of gevolgde opleidingen. EVC’s worden via assessments bepaald en kunnen leiden tot verkorte (versnelde) opleidingstrajecten.
Formeel onderwijs Onderwijs dat gereguleerd wordt door specifieke onderwijswetgeving en dat wordt afgesloten met een formeel, dit is wettelijk erkend diploma.
Niet-formeel onderwijs Onderwijs dat niet gereguleerd wordt door specifieke onderwijswetgeving.
Onderwijs Onderwijs, opleiding, cursus en/of training, zowel afstandsonderwijs, contactonderwijs als onderwijs in de vorm van een abonnement.
Overeenkomst Een overeenkomst, zoals bedoeld in artikel 2 lid 1.
Overeenkomst op afstand Een overeenkomst die tussen de ondernemer en de consument wordt gesloten in het kader van een georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten, digitale inhoud en/of diensten, waarbij tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik wordt gemaakt van één of meer technieken voor communicatie op afstand.
Opstartkosten De kosten die een opleider ten behoeve van de uitvoering van de studieovereenkomst vooraf heeft gemaakt. Een opleider maakt altijd opstartkosten voor u. Deze kosten zijn: administratiekosten, IT-kosten, marketingkosten, personeelskosten; huren trainingslocatie; toezending van en opvolging op de door student in te sturen of aan te leveren documenten waaronder de onderwijsovereenkomst; indien van toepassing afname van een intaketoets en/of voeren van een intakegesprek; plannen en het samenstellen van de groepsindelingen lesroosters en werving en planning van de docenten; specifieke voorlichting/informatievoorziening; het verspreiden van informatiemateriaal; administratieve verwerking van de inschrijving; opzetten studentendossier; het opzetten en inrichten van de studentaccount in de online leeromgeving; de voorbereidingen voor en uitvoering van de eventuele introductie; gerelateerde uitgaven zoals porto, online licentiekosten, kosten voor intaketoetsen, informatiemateriaal etc.) Of andere kosten voor zover een opleider deze kan aantonen. U Natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf en die een educatieve dienst van de ondernemer afneemt.
 

Artikel 2 – Toepasselijkheid

  1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen de ondernemer en u met betrekking tot een educatieve dienst, zowel betreffende formeel onderwijs als niet-formeel onderwijs.
  2. Indien de ondernemer ook andere (branche-gerelateerde) algemene voorwaarden gebruikt en die voorwaarden zijn niet tot stand gekomen in overleg met consumentenorganisaties, dan zijn die voorwaarden niet van toepassing op de overeenkomst. Dit geldt niet als er bepalingen in zijn opgenomen waarover niets geregeld is in deze algemene voorwaarden. Alle documenten maken deel uit van de overeenkomst maar er mag geen strijdigheid zijn. Te denken valt aan de bepalingen die staan in het Onderwijs- en het examenreglement (OER), de onderwijsovereenkomst of het inschrijfformulier. Bij strijdigheid geldt de voor u gunstigste bepaling. Wel mag de ondernemer altijd ten gunste van u afwijken ook ten opzichte van de algemene voorwaarden. Indien uitsluitend (deel)examens, EVC-trajecten of andere vormen van beoordeling worden aangeboden, zijn de bepalingen in de artikelen 3 lid 3 sub b, 5 lid 1, 8 lid 1, 8 lid 2 sub b en 9 lid 1 niet van toepassing. Indien uitsluitend (deel)examens worden aangeboden, zijn de bepalingen in artikel 5 lid 1 en de leden 3 tot en met 7 niet van toepassing.
  3. De ondernemer kan ook andere algemene voorwaarden gebruiken die tot stand zijn gekomen in overleg met één of meer consumentenorganisaties. In dat geval bepaalt de in artikel 16 genoemde geschillencommissie welke voorwaarden van toepassing zijn op de overeenkomst aan de hand van hetgeen partijen daarover zijn overeengekomen bij de totstandkoming van de overeenkomst.

 Artikel 3 - Aanbod

  1. De ondernemer brengt het aanbod (bij voorkeur) schriftelijk dan wel elektronisch uit.
  2. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de educatieve dienst en/of van het lesmateriaal dat onderdeel uitmaakt van de educatieve dienst. Het aanbod geeft tevens aan of gebruik van dit lesmateriaal verplicht is.
  3. Elk aanbod dient zodanige informatie te bevatten dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden. Het aanbod vermeldt in ieder geval op duidelijke en begrijpelijke wijze de volgende gegevens;
    a.  in het geval van een overeenkomst die betrekking heeft op een educatieve dienst:
          - de wijze van uitvoering van de overeenkomst;
          - wanneer de educatieve dienst start;
          - de voorwaarden waaronder de educatieve dienst eventueel niet doorgaat;
          - voor zover van toepassing: de toelatingseisen om aan het onderwijs deel te mogen nemen;
          - de prijs met inbegrip van alle bijkomende kosten en belastingen;
          - de wijze van betaling;
          - de duur van de overeenkomst,
    b.  of in het geval van een overeenkomst die betrekking heeft op de koop van lesmateriaal:
          - de prijs met inbegrip van alle bijkomende kosten en belastingen;
          - de wijze van betaling, van aflevering van het lesmateriaal en/of van uitvoering van de overeenkomst;
          - de levertijd van het lesmateriaal.
  4. Deze algemene voorwaarden worden voorafgaand aan de overeenkomst nadrukkelijk bekend gemaakt aan de consument en maken integraal deel uit van de algemene informatievoorziening van de ondernemer.
  5. De ondernemer mag aan het uitbrengen van een aanbod en/of de aanvaarding van een opdracht de voorwaarde verbinden dat de consument zijn persoonsgegevens verstrekt en, indien en voor zover regelgeving van overheidswege daartoe noodzaakt en/of dat toestaat, een kopie van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart overlegt.
  6. Onverminderd het bepaalde in lid 1 tot en met 5 omvat het aanbod bij een overeenkomst op afstand bovendien de volgende gegevens: 
     a. de identiteit en het adres van de ondernemer, inclusief het bezoekadres van de vestiging van de ondernemer;
     b. het recht van de consument de overeenkomst binnen veertien dagen te ontbinden overeenkomstig artikel 6 lid 2 en 3;
     c. indien bijkomende kosten in rekening worden gebracht voor contact met de ondernemer via telefoon of internet: de hoogte van het geldende tarief;
     d. de geldigheidsduur van het aanbod.

Artikel 4 - Overeenkomst

  1. De overeenkomst komt tot stand door aanvaarding van het aanbod door de consument. Na de totstandkoming van de overeenkomst ontvangt de consument hiervan schriftelijk of langs elektronische weg een bevestiging.De overeenkomst komt tot stand door aanvaarding van het aanbod door de consument. Na de totstandkoming van de overeenkomst ontvangt de consument hiervan schriftelijk of langs elektronische weg een bevestiging. 
  2. In geval van elektronische opdrachtverlening stuurt de ondernemer een elektronische bevestiging naar de consument; zolang de ontvangst van een elektronisch aanvaarde opdracht niet is bevestigd door de ondernemer kan de consument de opdracht annuleren.
  3. Nadat een overeenkomst op afstand tot stand is gekomen, worden de in artikel 3 lid 3 en lid 6 bedoelde gegevens schriftelijk of op een andere, aan de consument ter beschikking staande en voor hem toegankelijke duurzame gegevensdrager, verstrekt.

 Artikel 5 – Annulering

  1. U kunt een voor bepaalde duur gesloten overeenkomst te allen tijde annuleren en opzeggen. De ondernemer doet u hiervan een bevestiging toekomen. Indien er sprake is van een overeenkomst inzake contactonderwijs met een vastgelegde startdatum geldt, na afloop van de eventuele bedenktijd, de volgende annuleringsregeling en tussentijdse beëindigingsregeling. U betaalt dan een redelijke vergoeding voor de reeds verrichte werkzaamheden waaronder de Opstartkosten. Voor alle duidelijkheid treft u hieronder een overzicht van deze kosten als percentage van de overeengekomen prijs. Deze percentages betreffen de maximaal te betalen vergoeding. Indien de te betalen redelijke vergoeding lager is dan zal u een lagere vergoeding in rekening worden gebracht. De hoogte van de vergoeding zal op uw verzoek door de ondernemer worden onderbouwd: Algemene Voorwaarden NRTO
  2. Annulering voordat het onderwijs is begonnen of bij tussentijdse beëindiging, geschiedt schriftelijk dan wel elektronisch;
  3. Indien er sprake is van een overeenkomst inzake uitsluitend een (deel)examen of een EVC-traject geldt, na afloop van de eventuele bedenktijd, de volgende annuleringsregeling:
    • a) annulering voor aanvang geschiedt schriftelijk dan wel elektronisch;
    • b) bij annulering tot zes weken voor aanvang bent u de administratiekosten verschuldigd met een maximum van € 50,-. Bij zogeheten computer based examens bedraagt deze termijn twee weken voor aanvang;
    • c) bij latere annulering bent u de volledige, overeengekomen prijs verschuldigd. Tenzij de redelijke vergoeding voor de reeds verrichte werkzaamheden lager is, in welk geval u deze lagere vergoeding in rekening zal worden gebracht. De hoogte van de vergoeding zal op uw verzoek door de ondernemer worden onderbouwd.
  4. Bij afstandsonderwijs is, nadat de overeenkomst tot stand is gekomen en na afloop van de bedenktijd, annulering mogelijk doch u blijft verplicht om de overeengekomen prijs volledig te voldoen. Tenzij de redelijke vergoeding voor de reeds verrichte werkzaamheden lager is, in welk geval u deze lagere vergoeding in rekening zal worden gebracht. De hoogte van de vergoeding zal op uw verzoek door de ondernemer worden onderbouwd. Opleidingen in abonnementsvorm kunnen na de overeengekomen abonnementsperiode in het geval van automatische verlenging kosteloos worden opgezegd met een opzegtermijn van maximaal één maand.
  5. Gedurende veertien dagen na het sluiten van een overeenkomst op afstand met betrekking tot een educatieve dienst heeft u het recht de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden. Indien de ondernemer niet alle wettelijk verplichte gegevens heeft verstrekt, waaronder die bedoeld in artikel 3 lid 6, dan bedraagt deze termijn veertien dagen na het alsnog verstrekken ervan tot een maximum van twaalf maanden na het sluiten van de overeenkomst.
  6. Bij een overeenkomst op afstand die hoofdzakelijk betrekking heeft op de koop van lesmateriaal heeft u een termijn van veertien dagen waarbinnen u de overeenkomst zonder opgaaf van redenen kunt ontbinden. Deze termijn gaat in op de dag die volgt op de dag van ontvangst van het lesmateriaal. Indien het lesmateriaal echter periodiek wordt geleverd, zoals bij regelmatige aanvullingen van Syllabi of bij boekenpakketten per jaar of semester, dan eindigt de bedenktijd veertien dagen, te rekenen vanaf de eerste dag na ontvangst van het eerste lesmateriaal. Indien de ondernemer niet alle wettelijk verplichte gegevens heeft verstrekt, waaronder die bedoeld in artikel 3 lid 6, dan bedragen deze termijnen veertien dagen na het alsnog verstrekken ervan tot een maximum van twaalf maanden na de ontvangst van het lesmateriaal.
  7. De ondernemer stelt aan u een formulier beschikbaar voor de genoemde ontbinding van de overeenkomst. U bent niet verplicht dit formulier daartoe te gebruiken.
  8. Met inachtneming van het bepaalde in lid 9, heeft u in geval van ontbinding overeenkomstig lid 5 en 6 recht op kosteloze terugbetaling van wat u al hebt betaald. De ondernemer betaalt zo spoedig mogelijk en in ieder geval binnen veertien dagen na de ontbinding terug.
  9. In geval van ontbinding overeenkomstig lid 5 en 6 dient u eventueel van de ondernemer ontvangen lesmateriaal zo spoedig mogelijk aan de ondernemer terug te zenden. De ondernemer is gerechtigd de directe kosten van het terugzenden voor uw rekening te laten komen. Het terugzenden geschiedt voor uw risico. Lesmateriaal dat op een elektronische gegevensdrager is aangeboden en waarvan het zegel van de verpakking is verbroken, kan niet worden geretourneerd en de prijs ervan moet volledig door u aan de ondernemer worden voldaan.
  10. Indien u een beroep doet op de ontbindingsmogelijkheid uit lid 5 en 6 wordt, zonder dat u een boete bent verschuldigd, een eventuele aanvullende overeenkomst van geldlening als betalingsregeling van de ondernemer aan u van rechtswege ontbonden.
  11. De educatieve dienst kan tijdens de bedenktijd alleen beginnen op uw uitdrukkelijke verzoek. In dergelijke gevallen behoudt u het recht op ontbinding van de overeenkomst conform lid 2. Als u in zo’n geval de overeenkomst binnen de bedenktijd ontbindt, dan bent u een evenredig deel van de prijs van de educatieve dienst aan de ondernemer verschuldigd.
  12. Indien de educatieve dienst voor het overgrote deel wordt aangeboden door middel van een elektronische (leer)omgeving, dan eindigt het recht op ontbinding bij aanvang van de educatieve dienst, mits:
    • a. u er van tevoren uitdrukkelijk mee hebt ingestemd dat de uitvoering kan beginnen voor het einde van de ontbindingstermijn en dat u verklaart afstand te doen van uw recht van ontbinding, en
    • b. de ondernemer de sub a bedoelde verklaring aan u heeft bevestigd.

Artikel 6 – Auteursrechten

Het aangeboden cursusmateriaal is uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik. Op alle door ondernemer verstrekte zaken, zoals boeken, proefexamens, readers en software rusten auteursrechten van de ondernemer of van derden. De in dit artikel bedoelde zaken mogen niet zonder nadrukkelijk voorafgaande toestemming van de ondernemer worden vermenigvuldigd, openbaar gemaakt en/of op andere wijze ter kennis van derden worden gebracht of aan derden worden verstrekt, zowel gedurende de looptijd van de opleiding als nadien. Het is ook niet toegestaan het materiaal in gewijzigde vorm openbaar te maken of onder eigen naam te gebruiken zonder schriftelijke toestemming van de ondernemer. De copyright/ eigendomsrechten op de cursus berusten volledig bij de ondernemer.

 Artikel 7 - Prijswijzigingen

  1. Als binnen drie maanden na het sluiten van de overeenkomst maar nog vóór aanvang van de educatieve dienst een prijswijziging optreedt, zal deze geen invloed hebben op de overeengekomen prijs.Als binnen drie maanden na het sluiten van de overeenkomst maar nog vóór aanvang van de educatieve dienst een prijswijziging optreedt, zal deze geen invloed hebben op de overeengekomen prijs.
  2. De consument heeft recht op ontbinding van de overeenkomst als ná drie maanden na het sluiten van de overeenkomst, maar nog vóór aanvang van de educatieve dienst de prijs wordt verhoogd.
  3. Lid 1 en 2 zijn niet van toepassing op prijswijzigingen die uit de wet voortvloeien.

Artikel 8 – Levering

1. Lesmateriaal
  1. De ondernemer levert het lesmateriaal tijdig aan u. Onder tijdige levering wordt mede verstaan het tijdig verschaffen van toegang tot lesmateriaal dat op elektronische wijze wordt aangeboden.
  2. Bij de koop van lesmateriaal zonder onderwijs is de maximale levertijd 30 dagen, tenzij anders wordt overeengekomen. Indien deze levertijd wordt overschreden, kunt u zonder nadere ingebrekestelling de overeenkomst ontbinden.
  3. Verkeerd of beschadigd lesmateriaal wordt onmiddellijk door de ondernemer vervangen zonder kosten voor u.
 2. Correctiewerk
  1. De consument wordt geïnformeerd over de termijn waarbinnen ingezonden opdrachten of toetsen worden gecorrigeerd.De consument wordt geïnformeerd over de termijn waarbinnen ingezonden opdrachten of toetsen worden gecorrigeerd.
  2. Het tijdstip van het terugontvangen van correcties moet in redelijke verhouding staan tot het tijdstip van aanvang van het vervolg van het onderwijs respectievelijk van een eventuele herkansing. 

Artikel 9 - Conformiteit en niet-nakoming van de overeenkomst

  1. De educatieve dienst en het geleverde lesmateriaal moeten voldoen aan uw redelijke verwachting. Indien u uw verplichtingen niet nakomt dan is de ondernemer bevoegd zijn verplichtingen op te schorten. Indien de ondernemer zijn verplichtingen niet nakomt mag u uw verplichtingen opschorten. Bij gedeeltelijke of niet-behoorlijke nakoming is opschorting slechts toegestaan, voor zover de tekortkoming dat rechtvaardigt.
  2. De ondernemer heeft het recht van terughouding (retentie) als u tekortschiet in de voldoening van een opeisbare verplichting, tenzij de tekortkoming deze terughouding niet rechtvaardigt.
  3. Als één van de partijen in verzuim is met het nakomen van de overeenkomst, is de wederpartij bevoegd de overeenkomst te ontbinden, tenzij de tekortkoming gezien haar geringe betekenis de ontbinding niet rechtvaardigt.

Artikel 10 - Betaling

  1. Betaling vindt plaats door bijschrijving van het verschuldigde bedrag op een door de ondernemer aangegeven bankrekening op het tijdstip van de koop of levering, of betaling door middel van door banken erkende vormen van elektronisch betalen. Contant betalen is in overleg ook mogelijk.
  2. Als betaling in termijnen is overeengekomen, moet u – met inachtneming van het bepaalde in lid 3 – betalen volgens de termijnen en de percentages, zoals deze in de overeenkomst zijn vastgesteld.
  3. Betaling van de educatieve dienst vindt plaats vóór het moment dat de opleiding van start gaat. De ondernemer mag van u verlangen dat het volledige bedrag uiterlijk 10 werkdagen vóór de dag van aanvang van de educatieve dienst, zoals bedoeld in artikel 3 lid 3 sub a, is voldaan.
  4. Bij de koop van lesmateriaal zonder onderwijs moet betaling uiterlijk geschieden ten tijde en ter plaatse van de aflevering. U kan door de ondernemer tot vooruitbetaling van ten hoogste de helft van de koopprijs worden verplicht.

 Artikel 11 - Niet-tijdige betaling

  1. U bent in verzuim vanaf het verstrijken van de betalingsdatum. De ondernemer zendt na het verstrijken van die datum een kosteloze betalingsherinnering en geeft u de gelegenheid binnen 14 dagen, na ontvangst van deze betalingsherinnering alsnog te betalen.
    • a) Indien u niet tijdig aan uw betalingsverplichting(en) voldoet, stuurt de ondernemer u een herinnering. U krijgt alsnog 14 dagen de tijd om te betalen.
    • b) Als u na het verstrijken van deze termijn niet heeft betaald, is de ondernemer gerechtigd over het nog verschuldigde bedrag de wettelijke rente in rekening te brengen en de buitengerechtelijke incassokosten.
    • c) Deze incassokosten bedragen maximaal: 15% over openstaande bedragen tot € 2.500,-; 10% over de daaropvolgende € 2.500,- en 5% over de volgende € 5.000,- met een minimum van € 40,-. d) De ondernemer kan ten voordele van u afwijken van genoemde bedragen en percentages

 Artikel 12 - Opschorten

Gedurende de behandeling van een klacht of geschil conform het in artikel 15 en 16 bepaalde, zal de ondernemer het in rekening brengen van rente en incassokosten opschorten.

 Artikel 13 – Aansprakelijkheid van de ondernemer

Voor zover de ondernemer toerekenbaar tekortschiet en u daardoor schade lijdt, is de aansprakelijkheid van de ondernemer voor schade die niet het gevolg is van letsel-, dood- of zaakschade, beperkt tot vergoeding van directe schade. De aansprakelijkheid van de ondernemer voor letsel-, dood- of zaakschade wordt niet uitgesloten of beperkt. De aansprakelijkheid strekt zich uit tot personen in dienst van de ondernemer, dan wel aan personen die door hem zijn aangesteld voor de uitvoering van de overeenkomst.

Artikel 14 - Vertrouwelijkheid

Door u verstrekte informatie wordt door de ondernemer, diens personeel en/of voor hem werkzame personen vertrouwelijk behandeld. De ondernemer conformeert zich aan de geldende privacywetgeving.

Artikel 15 – Vragen en klachten

  1. De ondernemer heeft de intentie de vraag zo spoedig mogelijk en naar volle tevredenheid te beantwoorden. Voor de behandeling van vragen van administratieve aard of over de inhoud van de opleiding is de ondernemer telefonisch en per e-mail bereikbaar. Deze vragen worden door de ondernemer binnen tien werkdagen beantwoord, gerekend vanaf de datum van ontvangst. Vragen die een langere verwerkingstijd vragen, worden door de ondernemer per omgaande beantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer u een antwoord kunt verwachten.
  2. De ondernemer doet er uiteraard alles aan om fouten in uw studiepakket en de verzending daarvan te voorkomen. Mocht er desondanks iets niet in orde zijn, meldt u dat dan binnen tien dagen na ontvangst van het pakket.
  3. Voor klachten verwijzen wij naar bijgaande klachtenprocedure: https://abc-opleiding.com/images/downloads/Klachtenprocedure.pdf Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat in aanmerking komt voor de geschillenregeling van artikel 16.

Artikel 16 – Geschillenregeling

  1. De overeenkomst wordt beheerst door Nederlands recht, tenzij op grond van dwingend recht het recht van een ander land van toepassing is.
  2. Geschillen tussen u en de ondernemer over de totstandkoming of de uitvoering van overeenkomsten met betrekking tot door deze ondernemer te leveren of geleverde diensten en zaken kunnen zowel door u als door de ondernemer aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen, meer informatie is te vinden op:www.degeschillencommissie.nl.
  3. De geschillencommissie neemt een geschil slechts in behandeling, indien de consument zijn klacht eerst overeenkomstig het bepaalde in artikel 15 bij de ondernemer heeft ingediend en dit niet heeft geleid tot een voor beide partijen bevredigende oplossing.
  4. Een geschil dient binnen twaalf maanden na het indienen van de klacht overeenkomstig het bepaalde in artikel 15 bij de geschillencommissie aanhangig te worden gemaakt.
  5. Voor de behandeling van een geschil is een vergoeding verschuldigd.
  6. Wanneer de consument een geschil voorlegt aan de geschillencommissie, is de ondernemer aan deze keuze gebonden.
  7. Wanneer de ondernemer een geschil wil voorleggen aan de geschillencommissie, moet hij eerst de consument schriftelijk vragen zich binnen 5 weken uit te spreken of hij daarmee akkoord gaat. De ondernemer dient daarbij aan te kondigen dat hij zich na het verstrijken van voornoemde termijn vrij acht om het geschil aan de gewone rechter voor te leggen.
  8. De geschillencommissie doet uitspraak met inachtneming van de bepalingen van het voor haar geldende reglement. De beslissing van de geschillencommissie gebeurt in de vorm van een bindend advies.
  9. In uitsluitend die gevallen waarvoor bij formeel onderwijs in een bindende wettelijke geschillenregeling is voorzien, zoals die voor examinering van de student, vinden de bepalingen uit lid 2 tot en met 8 van dit artikel geen toepassing.

Artikel 17 - Nakominggarantie

  1. NRTO staat garant voor de nakoming van de bindend adviezen van de Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen door zijn leden, tenzij het lid het bindend advies binnen twee maanden na de verzending daarvan ter vernietiging aan de rechter voorlegt.
  2. NRTO verschaft geen nakomingsgarantie indien, voordat ten behoeve van het in behandeling nemen van het geschil door de consument is voldaan aan de innamevereisten (betaling klachtengeld, ontvangst ingevuld en ondertekend vragenformulier en eventuele depotstorting), van één van de volgende situaties sprake is: 
     - aan het lid is surseance van betaling verleend of
     - het lid is failliet verklaard of
     - de bedrijfsactiviteiten zijn feitelijk beëindigd.
    Bepalend voor deze laatste situatie is de datum waarop de bedrijfsbeëindiging in het Handelsregister is ingeschreven of een eerdere datum, waarvan NRTO aannemelijk kan maken dat de bedrijfsactiviteiten feitelijk zijn beëindigd.
  3. De garantstelling door de NRTO is beperkt tot € 5000,- per bindend advies. De NRTO verstrekt deze garantstelling onder de voorwaarde dat u op deze garantie een beroep doet, en dat u vordering op grond van het bindend advies tot maximaal het uitgekeerde bedrag aan de NRTO overdraagt (cedeert) gelijktijdig met de honorering van uw beroep op de nakomingsgarantie. Voor het meerdere heeft de NRTO een inspanningsverplichting om ervoor te zorgen dat het lid het bindend advies nakomt.

Artikel 18 - Wijziging 

  1. NRTO zal deze Algemene Voorwaarden slechts wijzigen in overleg met de Consumentenbond. 
 

Gedragscode Consumenten

Gedragscode Consumenten NRTO 

 

 

 

Contact










ABC Opleiding & Training

 

Kantoor

Roodeweg 100
Openingstijden (bezoek uitsluitend op afspraak)

maandag t/m donderdag 09.00-12.00 uur en 13.30-16.00 uur
vrijdag : 09.00-12.00 uur
vrijdagmiddag gesloten

Leslokalen Roodeweg 100, Otrobanda (routebeschrijving)
Postadres Postbus 3146, Curaçao
WhatsApp (Text only!)  514-4322/5280014 (WhatsApp text only)
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
KvK-nummer 114002
CRIB-nummer 102079195
SVB-nummer 010263
Bankrekeningen RBC 8000000.100.59.9897
MCB 185.07.608
ORCO Bank 10.4118.0194
Website www.abc-opleiding.com 
   

E-mail en WhatsApp berichten worden binnen 3 werkdagen beantwoord.

Disclaimer

What are cookies?

To make this site function properly, we sometimes place small data files on your computer, known as cookies.

Most big websites or internet service providers do this too. Cookies help the site remember your settings – language, font size and other preferences for how you want to view the site on your computer - so you don’t have to keep re-entering them whenever you come back to us.

Also, a number of pages on EUROPA show a survey box that asks you if the content was helpful or not. We store a cookie for this too, so we know not to show the box again once you've responded.

Our cookies are not used to identify you personally. They’re just there to make the site work better for you.

How you can control cookies

You can control and/or delete cookies as you wish – for details, see AboutCookies.org.

You can delete all the cookies already on your computer and you can set most browsers to block them being placed. But if you do this, you may have to manually adjust some preferences every time you visit the site.

The Commission does not use cookies for any other purpose than those presented here and does not use them to collect any personal data for any other purpose.

Docenten

Onze part-time docenten hebben minimaal een Bachelor diploma en hun didactische vaardigheden zijn uitstekend. In hun dagelijks leven zijn onze docenten werkzaam bij het bedrijfsleven en de overheid.




 

Docenten

Mw. Sandra Haakmat

Mevrouw Haakmat is in bezit van haar tweedegraads diploma Scheikunde. Verder is zij gediplomeerd jeugdtandverzorgster.

Dhr. ing. Yasser Cova

De heer Cova is in bezit van zijn MSc in Business Administration en is werkzaam bij Maduro & Curiel’s Bank als Accountmanager Retail Lending.

Mw. Lysette Cova MBA FA

Mevrouw Cova is in bezit van haar MBA Fiscaal Adviseur en is werkzaam bij de Sociale Verzekeringsbank als Manager Care.

Mw. Janike Maria

Mevrouw Maria is in bezit van haar BSc in Accounting en is werkzaam bij Win-Win Accounting & Management Services N.V.

 

 

 

 

 

 

 

Erkende Kwaliteit

 

Bij ministeriële beschikking d.d. 13 december 2022 van de Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport is aan Stichting ABC Opleiding & Training op grond van de Landsverordening secundair beroepsonderwijs en educatie licentie verleend voor het aanbieden van cursussen en trainingen.

MB 2022 033512 20221227115030 1 

NRTO-keurmerk: erkenning voor kwaliteit en professionaliteit

Met gepaste trots maakt de directie van ABC Opleiding & Training bekend dat zij op 2 oktober 2018 het NRTO-keurmerk heeft ontvangen. Het NRTO-keurmerk is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit van privéscholen. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de brancheorganisatie voor privé-universiteiten en onderwijsinstellingen in Nederland. Na een uitgebreide audit heeft de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding vastgesteld dat ABC Opleiding & Training voldoet aan de internationale kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat ABC Opleiding & Training voldoet aan hoge eisen voor transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel.

“Unu breiti nanga a internationale erkenning fu a skoro ”, vertelt directeur Kimberly Danoe van ABC Opleiding & Training.

Keurmerk geeft zekerheid bij de keuze van een onderwijsinstelling

Private onderwijsinstellingen hebben een breed en divers aanbod aan opleidingen. Het NRTO-keurmerk is het ultieme bewijs van de uitmuntende kwaliteit voor onze dienstverlening.

Meer weten? Bekijk hier de animatie.

printscreen nrto

                           NRTO keurmerk 

 

Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

ABC Opleiding & Training staat officieel geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs in Nederland. Opname in dit gerenommeerde register vindt plaats op basis van een kwaliteitsaudit, die is uitgevoerd door een onafhankelijke certificerende instelling.  In dit register staan onderwijsinstellingen ingeschreven, die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs.

Het resultaat van de audit was positief, waarmee ABC Opleiding & Training een CRKBO-erkend opleidingsinstituut is en officieel is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

U kunt het register raadplegen op: www.crkbo.nl

crkbo register

   CRKBO Instelling

Accreditatie HBO Belastingadviseur

Met gepaste trots maakt ABC bekend dat onze opleiding HBO Belastingadviseur door  het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is geaccrediteerd, zodat onze opleiding het kwaliteitskeurmerk Registeropleiding heeft gekregen. Dit betekent dat de opleiding HBO Belastingadviseur door de Toetsingscommissie van CPION inhoudelijk op HBO Bachelor niveau is getoetst en positief beoordeeld. CPION is een onafhankelijke organisatie, die post-initiële en permanente educatie-opleidingen toetst, diplomeert of certificeert en registreert. CPION is onderdeel van Lloyd’s Register Group, een mondiale autoriteit op het gebied van kwaliteitscontrole en certificeren.

Sinds 1 februari 2019 is onze tweejarige opleiding een officieel erkende HBO opleiding. Geslaagden ontvangen naast het ABC diploma een officieel erkend HBO-getuigschrift van Stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO) en worden opgenomen in het door het CPION bewaakte register. Dit is een openbaar register dat geraadpleegd kan worden door werkgevers die het getuigschrift van een sollicitant willen verifiëren.

   logo cpion

HBO

.

Inschrijven

 

 

 

 

Klik op het inschrijfformulier om zich in te schrijven voor de gewenste cursus.

Vul het formulier in en mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

MBO

..

Over ons

Geschiedenis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque rhoncus, massa ac pharetra mattis, purus nulla gravida enim, id facilisis lacus elit nec tellus. Vestibulum sapien magna, luctus eu nulla a, sollicitudin scelerisque felis. Pellentesque mollis nunc at elementum tincidunt. Duis velit ante, placerat at metus nec, posuere semper nunc. Nam consectetur nisi semper lacus scelerisque, in auctor orci molestie. Sed euismod velit vitae ligula rutrum, eu lacinia diam cursus. Pellentesque dignissim gravida rutrum. Cras pretium diam id mauris iaculis auctor. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque posuere lorem eget cursus pretium. Sed sit amet venenatis neque, eu auctor neque.

In iaculis mattis pulvinar. Nulla hendrerit porta est vitae bibendum. Phasellus pulvinar magna sed urna facilisis, quis hendrerit orci vehicula. Morbi dignissim ligula ante, sit amet mattis velit consequat a. Praesent aliquam nibh sed sapien pharetra, at fringilla tellus gravida. Quisque id aliquam orci. Phasellus quis condimentum massa, vitae mattis tortor. Praesent pellentesque elementum felis, sit amet fringilla urna mattis ac.

Missie & Visie

Pellentesque vulputate justo viverra, congue augue ut, eleifend lectus. Fusce vel congue justo. Integer quis elementum nisl, eget semper diam. Mauris vehicula, justo scelerisque semper volutpat, libero felis volutpat tortor, vitae euismod ante odio id quam. Aliquam quis ante quis sem tempus iaculis vel ac purus. Integer vel libero massa. Etiam varius leo iaculis venenatis ultrices. Etiam eu vestibulum risus. Quisque pulvinar dignissim metus eget pellentesque. Maecenas cursus mattis dui, eget ullamcorper velit dapibus ultricies. Vestibulum non leo quis tellus sodales hendrerit varius quis justo. Mauris ut ligula quis tortor interdum hendrerit nec luctus urna. Praesent mattis eget est vel iaculis. Morbi lobortis tempus nisl, quis hendrerit est malesuada a.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla placerat tincidunt vulputate. Donec accumsan porttitor lacus vitae semper. Nunc non bibendum augue. Suspendisse potenti. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Suspendisse bibendum, magna semper gravida mattis, eros turpis laoreet ante, a auctor urna dui ac diam. Nam eu viverra metus.

Suspendisse gravida elit eget tincidunt feugiat. Nullam elementum aliquam nisi quis lacinia. Sed cursus ut orci in iaculis. Vivamus ac scelerisque urna. Donec erat magna, blandit eu sem et, ultricies elementum sapien. In ornare id ante nec egestas. Praesent nec enim non enim pretium vestibulum at ut arcu. Nullam id lacus sed quam scelerisque pellentesque. Nam nisi erat, ullamcorper faucibus nunc at, scelerisque tempor ipsum. Nulla facilisi.

Partners

 

Met trots delen wij u mee dat ABC Opleiding & Training met de volgende Nederlandse instituten samenwerkt:

  

 

Dirksen Opleidingen

Fiscaal Studie- en Documentatiecentrum

Hogeschool ABC

Leidse Onderwijs-instellingen(LOI)

International Management Forum

Nationale Raad voor Training en Onderwijs (NRTO)

logo-dirksen

 

 

logo-fsdc

 

 

logo hogeschool abc

logo-loi IMF academy logo NRTO logo
www.dirksen.nl www.fsdc.nl www.hogeschool-abc.com www.loi.nl www.imf-online.com/partner/abc-opleiding/

www.nrto.nl

Gedragscodes

Algemene Voorwaarden

 

Dankzij deze samenwerkingsverbanden kunt u bij ons Nederlandse opleidingen volgen tegen een betaalbare prijs. Wij zijn goedkoper dan elk ander opleidingsinstituut op Curaçao.

Klik hier voor de samenwerkingsvormen 

 

Studiegids

 

Klik op de link om de studiegids te downloaden

Klik op de link om het cursusoverzicht (prijslijst) te downloaden

Klik op de link om de Onderwijs- en examenregeling (OER) te downloaden

Klik op de link om de klachtenprocedure te downloaden

Klik op de link om de afwijkende betalingsregeling te downloaden

 

Welkom bij ABC OPLEIDING & TRAINING

 

Geachte relatie,

Wegens de kerstvakantie is ons kantoor gesloten van 17 december 2024 tot en met 5 januari 2025. Mogelijk wordt uw bericht niet direct beantwoord.

Vanaf 6 januari zijn wij weer tot uw beschikking.

Voor informatie en inschrijving kunt u terecht op onze website: https://www.abc-opleiding.com/cw.

Wij wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig 2025!

Met vriendelijke groet,
ABC Opleiding & Training - Curaçao

 

 

 

Bij ministeriële beschikking d.d. 13 december 2022 van de Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport is aan Stichting ABC Opleiding & Training op grond van de Landsverordening secundair beroepsonderwijs en educatie licentie verleend voor het aanbieden van cursussen en trainingen.

MB 2022 033512 20221227115030 1 

 
NRTO-keurmerk: erkenning voor kwaliteit en professionaliteit
 
Met gepaste trots maakt de directie van ABC Opleiding & Training bekend dat zij op 2 oktober 2018 het NRTO-keurmerk heeft ontvangen. Het NRTO-keurmerk is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit van privéscholen. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de brancheorganisatie voor privé-universiteiten en onderwijsinstellingen in Nederland. Na een uitgebreide audit heeft de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding vastgesteld dat ABC Opleiding & Training voldoet aan de internationale kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat ABC Opleiding & Training voldoet aan hoge eisen voor transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel.

“Unu breiti nanga a internationale erkenning fu a skoro ”, vertelt directeur Kimberly Danoe van ABC Opleiding & Training.

Keurmerk geeft zekerheid bij de keuze van een onderwijsinstelling

Private onderwijsinstellingen hebben een breed en divers aanbod aan opleidingen. Het NRTO-keurmerk is het ultieme bewijs van de uitmuntende kwaliteit voor onze dienstverlening.

Meer weten? Bekijk hier de animatie.

printscreen nrto

                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NRTO keurmerk 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

ABC Opleiding & Training staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) in Nederland:  www.crkbo.nl

 

   CRKBO Instelling

Accreditatie HBO Belastingadviseur MKB

Met gepaste trots maakt ABC bekend dat onze opleiding HBO Belastingadviseur door  het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is geaccrediteerd, zodat onze opleiding het kwaliteitskeurmerk Registeropleiding heeft gekregen. Dit betekent dat de opleiding HBO Belastingadviseur door de Toetsingscommissie van CPION inhoudelijk op HBO Bachelor niveau is getoetst en positief beoordeeld. CPION is een onafhankelijke organisatie, die post-initiële en permanente educatie-opleidingen toetst, diplomeert of certificeert en registreert. CPION is onderdeel van Lloyd’s Register Group, een mondiale autoriteit op het gebied van kwaliteitscontrole en certificeren.

Sinds 1 februari 2019 is onze tweejarige opleiding een officieel erkende HBO opleiding. Geslaagden ontvangen naast het ABC diploma een officieel erkend HBO-getuigschrift van Stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO) en worden opgenomen in het door het CPION bewaakte register. Dit is een openbaar register dat geraadpleegd kan worden door werkgevers die het getuigschrift van een sollicitant willen verifiëren.

  logo cpion
  • HBO

    Onze deeltijdopleidingen op HBO-niveau zijn praktijkgericht, en zijn ideaal voor mensen met een fulltime baan of een druk gezins- en sociaal leven. U volgt maar 1 keer per week les.  

  • MBO

    Onze deeltijdopleidingen op MBO-niveau zijn praktijkgericht, en zijn ideaal voor mensen met een fulltime baan of een druk gezins- en sociaal leven. U volgt maar 1 keer per week les.

Cursussen en data

HBO Human Resource Management

dinsdag | 4 februari 2025 18:00-20:00

Roodeweg 100

HBO Office Manager

zelfstudie

HBO Management

zaterdag | 29 maart 2025 | 13:00-15:00

Roodeweg 100

 

 HBO Logistiek Management

woensdag | 7 mei 2025 | 17:00-19:00

De lessen worden uitsluitend ONLINE

en in het NEDERLANDS verzorgd.

 

 

HBO Inkoopmanagement

woensdag | 22 januari 2025 | 17:00-19:00

De lessen worden uitsluitend ONLINE

en in het NEDERLANDS verzorgd.

 

HBO Marketing Management

dinsdag | 21 januari 2025 | 17:00-19:00

De lessen worden uitsluitend ONLINE

en in het NEDERLANDS verzorgd.

HBO Kwaliteitsmanagement

woensdag | 8 januari 2025 | 17:00-19:00

De lessen worden uitsluitend ONLINE

en in het NEDERLANDS verzorgd.

HBO Projectmanagement

woensdag | 7 mei 2025 | 17:00-19:00

De lessen worden uitsluitend ONLINE

en in het NEDERLANDS verzorgd.

Andere cursussen

    string(16) "Management & HRM"
  • HBO Office Manager

    Heeft u een aantal jaren werkervaring als secretaresse of administratief medewerker en bent ... Lees meer...  
  • HBO Kwaliteitsmanagement

    Kwaliteitszorg is een veelomvattend en dynamisch vakgebied dat sterk in ontwikkeling is. Ond... Lees meer...  
  • HBO Logistiek Management

    De vraag naar vakmensen met de juiste logistieke kennis groeit door de sterke (internationale)... Lees meer...  
  • HBO Management

    Ambieert u een management functie in de nabije toekomst? Dan is de cursus Management op HBO-... Lees meer...  
  • HBO Projectmanagement

    Met deze korte en praktijkgerichte opleiding op HBO niveau legt u de basis voor een carrièr... Lees meer...  

Onze Partners