CHA_7934q.jpg

Heeft u een aantal jaren werkervaring als secretaresse of administratief medewerker en bent u toe aan een nieuwe uitdaging, dan zou office manager wel eens een prima functie voor u kunnen zijn. Eén die voortbouwt op uw ervaring, maar die u ook confronteert met een aantal totaal nieuwe taken. Hoe uw baan er precies uitziet, is afhankelijk van de organisatie of het bedrijf waar u werkt. Binnen een grotere organisatie bent u verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op een secretariaat en zorgt u ervoor dat andere afdelingen optimaal gebruik kunnen maken van dat secretariaat. Ook geeft u leiding en werkinstructies aan de medewerkers. Maar het is ook goed mogelijk dat u als office manager hoofd wordt van bijvoorbeeld een reis- of een uitzendbureau. Trekken deze perspectieven u aan, dan is de eerste stap het volgen van deze cursus Office Manager op HBO-niveau!

STUDIEPROGRAMMA

Om u een indruk te geven van de inhoud van de cursus Office Manager op HBO-niveau, bespreken we hierna de belangrijkste onderwerpen die daarin aan de orde komen.

Communicatie

Het communicatievak is ontstaan uit de vakgebieden reclame, public relations en voorlichting. Vroeger werden deze vakgebieden als strikt gescheiden gezien. Maar deze communicatie-instrumenten kunnen elkaar juist versterken. Deze module gaat in op de diverse aspecten van reclame, public relations en voorlichting. U leert hoe u om kunt gaan met communicatie, zowel op strategisch niveau als op uitvoerend niveau.

Leiding geven en management

Deze module behandelt onderwerpen als organisatiestructuren, processen in de organisatie en productiesystemen. Ook besluitvorming en onderhandelen, personeelsbeleid, het motiveren van medewerkers en medezeggenschap en participatie komen aan de orde.

Kantoormanagement 

In deze module wordt kantoormanagement in al zijn facetten behandeld. U leert wat het beroep Officemanager inhoudt, maar ook alles over het organiseren en leiding geven in een kantooromgeving. U krijgt daarbij inzicht in budgetteren, voorraadbeheer, archiefbeheer.

Projectmanagement

In deze module komen alle aspecten aan bod die voor de opzet en de aanpak van een project van belang zijn: organisatie, fasering, analyse en uiteindelijk de invoering. U leert vaardigheden als het samenstellen van een projectteam en u leert hoe u projectrisico’s kunt analyseren. Ook het opstellen van een kwaliteitsplan komt aan de orde.

Onderhandelen

In de module Onderhandelen komen de volgende onderwerpen aan bod

:- Onderhandelaarsgedrag

- Onderhandelingsruimte

- Onderhandelingssituaties

- Onderhandelingsvaardigheden

Aan de hand van zelftoetsen krijgt de cursist inzicht over zichzelf als onderhandelaar.Een onderhandelingssimulatie is onderdeel van het examen.

 

VOOROPLEIDING

IMEAO/ HAVO/ VWO werk- en denkniveau

STUDIEDUUR EN LESGELD

14 maanden (37 sessies van 2 uren)

SRD 7.500 ineens; in termijnen SRD 1000 + 14 x SRD 500 (inclusief lesmateriaal, exclusief examengeld); examengeld €  50 per examen(zitting).

Koers €: SRD 10,-

Voor herexamen dient u opnieuw te betalen.

DOCENT

Dhr. A. Danoe

EXAMEN

Elke module wordt afgesloten met een examen.

DIPLOMA

Geslaagden ontvangen het diploma Office Manager op HBO-niveau van ABC.

logo

EXTRA INFORMATIE

Een cursist die onverhoopt voor een examen niet zou slagen, wordt bij ABC GRATIS opnieuw opgeleid voor het volgende examen.

Cursussen en data

HBO Management

maandag | 07 februari 2022 | 18:00-20:00

De lessen worden ONLINE verzorgd

HBO Human Resource Management

dinsdag | 07 december 2021 | 18:00-20:00

De lessen worden ONLINE verzorgd

HBO Office Manager

dinsdag | 18 januari 2021 | 18:00-20:00

De lessen worden ONLINE verzorgd

Andere cursussen

  string(16) "Management & HRM"
 • HBO Management

  Ambieert u een management functie in de nabije toekomst? Dan is de cursus Management op HBO-... Lees meer...  
 • HBO Human Resource Management

  De medewerker personeelszaken, in moderne termen ook wel medewerker HR (HR staat voor Human ... Lees meer...  
 • HBO Office Manager

  Heeft u een aantal jaren werkervaring als secretaresse of administratief medewerker en bent ... Lees meer...  

Onze Partners